این انگل از دسته نماتودها است.انسان میزبان اصلی استرونژیلوئیدس استرکورالیس است. در ایران بیشتر در سواحل گرم و مرطوب دریای خزر مشاهده می شود.
دارای چهار مرحله است:
سندروم افزایش عفونت: به حالت خود آلودگی و با افزایش بی رویه کرم ها در روده و حضور بسیار زیاد لارو ها در خارج روده به خصوص ریه اطلاق می شود.این سندروم در افراد دارای نقص سیستم ایمنی با درمان کورتیکواستروئیدها مشاهده می شود و به استرونژیلوئیدیازیس منتشره (Strongyloidiasis) معروف است.
روش معمول آزمایش مدفوع و شناسایی لارو است که معمولا در چهار نوبت نمونه گیری می شود.گلبول های سفید از نوع ائوزینوفیل و لارو در خلط دیده می شود. آزمایش های سرولوژیک مثل الایزا و روش ایمونوفلوئورسانس غیر مستقیم در تشخیص از دقت بالایی برخورداراند
کرمی است کوچک، بی رنگ، نیمه شفاف با کوتیکول مخطط ظریف و حفره دهانی کوچک که دارای یک مری طویل، نازک و استوانه ای است. اندازه کرم نر mm 0/7 و کرم ماده 1 mm است.کرم نر 2 اسپیکول و کرم ماده 2 تخمدان و 2 رحم دارد.تخم دارای جدار نازک و شفاف به اندازه ی 40X70میکرون است و با تنها یک ردیف تخم این نماتود دارای کمترین تعداد تخم بین نماتودها است.دو نوع زندگی انگلی و آزاد زی برای کرم وجود دارد.عده ای معتقدند در شکل زندگی انگلی، کرم نر وجود ندارد و کرم ماده از طریق پارتئوژنز(Parthenogenesis – بکرزائی) تولید مثل می کند.اما نظر عده دیگری، کرم نر وجود دارد اما پس از جفت گیری از بین می رود.
داروی انتخابی تیابندازول است.در نوع منتشره ایورمکتین تجویز می شود و پاسخ به درمان متفاوت است و طول عمر کرم می تواند به 65 سال هم برسد.