PTT :
این آزمایش تمامی فاکتورهای انعقادی مسیر داخلی (به جز پلاکتها) را با اندازهگیری زمان لازم برای تشکیل لخته فیبرینی بعد از اضافه کردن کلسیم و امولسیون فسفولیپید به نمونه پلاسما ارزیابی میکند. تست PTT کمبود فاکتورهای مسیر انعقادی داخلی و تست PT کمبود فاکتورهای مسیر انعقادی خارجی را بررسی میکند.

One-stage factor assays extrinsic coagulation system:
زمانی که نتایج PT و PTT طولانی باشند، انجام این آزمایش در تشخیص کمبود فاکتورهای ǁ، V و X کمککننده است. زمانی که PT غیر طبیعی و PTT طبیعی باشد، ممکن است کمبود در فاکتور Vǁ باشد. در این آزمایش، نمونههای رقیق شده پلاسمای بیمار به پلاسمای سوبسترا که در یک فاکتور نقص دارد اضافه میشود. فعالیت این مخلوط با فعالیت طبیعی منحنی استاندارد برای هر فاکتور مقایسه میشود. اگر زمان انعقاد در مخلوط بیمار سوبسترا از حالتطبیعی طولانیتر شد، بیمار در فاکتور مورد نظر نقص دارد.
One-stage factor assays intrinsic coagulation system:
زمانی که نتایج تست PT طبیعی و PTT غیرطبیعی باشد انجام این آزمایش در تشخیص کمبود فاکتورهای Xǁ ،Xǀ،ǀX،Vǀǀǀ کمککننده است. در این آزمایش نمونههای رقیق شده پلاسمای بیمار به پلاسمای سوبسترا که در یک فاکتور نقص دارد، اضافه میشود. فعالیت این مخلوط با فعالیت طبیعی منحنی استاندارد برای هر فاکتور مقایسه میشود. اگر زمان انعقاد در مخلوط بیمار سوبسترا از حالت طبیعی طولانیتر شد، بیمار در فاکتور مورد نظر نقص دارد.
فیبرینوژن: این آزمایش غلظت پلاسمایی فیبرینوژن برای انعقاد را اندازهگیری میکند. کمبود فیبرینوژن(فاکتورǀ) میتواند منجر به اختلالات خونریزیدهنده خفیف تا شدید گردد.
Lupus Anticoagulant:
لوپوس آنتی کواگولانت، یک اتوآنتی بادی است که در اثر حساسیت سیستم ایمنی بدن به فسفولیپیدها یا پروتئینهای مرتبط با فسفولیپیدهای خودی در بدن تولید میشود. فسفولیپیدها نقش حیاتی در فرایند انعقاد خون ایفا میکند. فسفولیپیدها در سطح پلاکتها وجود داشته و در فعال شدن فاکتورهای انعقادی در فرایند هموستاز نقش دارند.