Jacobs & DeMott Laboratory Test Handbook with Key Word Index 5th Edition
Folic Acid, Folacin, Vitamin B9, Folate
هدف از انجام این آزمایش، کمک به تشخیص علت کم خونی، تشخیص علت نوروپاتی، ارزیابی وضعیت تغذیه ای، پایش اثربخشی درمان کمبود فولیک اسید.
اسید فولیک برای عملکرد طبیعی گلبول های قرمز و سفید و برای تولید ژنهای سلولی مورد نیاز است. جذب اسیدفولیک به عملکرد طبیعی مخاط روده بستگی دارد. اسیدفولیک و ویتامین B12 برای تولید DNA مورد نیاز هستند. اسید فولیک توسط باکتری های موجود در روده تشکیل می شود و در کبد ذخیره می شود.
اسید فولیک در تخم مرغ، شیر، سبزیجات برگ دار، قارچ، جگر، میوه و سایر ترکیبات یک رژیم غذایی متعادل وجود دارد.
در موارد زیر به انجام آزمایش فولیک اسید نیاز است:
Intrinsic factor antibody, parietal cell antibody, homocysteine, methylmalonic acid (MMA), CBC, ANA, CRP, RF
نمونه خون
برای این آزمایش، خونگیری از ورید بازویی انجام می شود. قبل از نمونه گیری، فرد مراجعه کننده باید داروهایی که مصرف می کند به همراه آخرین زمان مصرف دارو را به اطلاع پرسنل نمونه گیر در آزمایشگاه برساند.
برای انجام این آزمایش از روش های زیر استفاده می شود:
داروهایی که می توانند میزان فولیک اسید را کاهش دهند عبارتند از: آمینوسالیسیلیک اسید، آمپی سیلین، داروهای ضد اسید معده، داروهای ضد تشنج، آسپیرین، باربیتوراتها، کلرامفنیکل، کلسترامین، سیکلوسرین، اریترومایسین، استروپیپات، آهن، ایزونیازید، لوودوپا، لینکومایسین، متفورمین، متوترکسات، نیتروفورانتوئین، داروهای ضد بارداری خوراکی، پنی سیلین، پنتامیدین، فنوباربیتال، فنی توئین، پریمیدون، پیریمتامین، ریفامپین، سولفاسالازین، سولفیزوکسازول، تتراسایکلین، تریامترن، تری متوپریم.
میزان طبیعی فولیک اسید در آزمایشگاه وحید بر حسب ng/ml بصورت ذیل می باشد، اگرچه این میزان در هر آزمایشگاه و هر سن و جنس متفاوت است.
3.89 – 20
Jacobs & DeMott Laboratory Test Handbook with Key Word Index 5th Edition