LDL-C
هدف از انجام این آزمایش، بررسی مقادیر ارزیابی خطر ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی و همچنین پایش اثربخشی درمان است.
لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL) یکی از انواع لیپوپروتئین هایی است که کلسترول را در خون حمل می کنند. LDL حدود 60 الی 70 درصد کلسترول تام خون را تشکیل می دهد. LDL بیشتر از کلسترول تشکیل شده و مقدار کمی هم پروتئین دارد. این ماده برای بدن مضر محسوب می شود زیرا کلسترول را از کبد به عروق منتقل می کند. LDL اغلب به عنوان “کلسترول بد” یا “چربی بد” نامیده می شود زیرا افزایش مقادیر آن با خطر ابتلا به آترواسکلروز، بیماری های عروق کرونر قلب و سکته قلبی ارتباط دارد.
Triglycerides, cholesterol, HDL-C
نمونه خون
قبل از انجام این تست نیاز به رعایت شرایط ناشتایی است یعنی بین 10 الی 14 ساعت قبل از انجام این آزمایش از خوردن و آشامیدن پرهیز شود، ولی نوشیدن آب اشکالی ندارد.
برای این آزمایش، خونگیری از ورید بازویی انجام می شود. قبل از نمونه گیری، فرد مراجعه کننده باید داروهایی که مصرف می کند به همراه آخرین زمان مصرف دارو را به اطلاع پرسنل نمونه گیر در آزمایشگاه برساند.
برای انجام این آزمایش از روش آنزیماتیک مستقیم استفاده می شود.
میزان طبیعی LDL در خون برحسب mg/dl بوده و در هر آزمایشگاه متفاوت است. این میزان در آزمایشگاه وحید بصورت ذیل است:
Desirable risk: < 130
Medium risk: 130 – 160
High risk: > 160
هایپرلیپیدمی فامیلی نوع 2، رژیم غذایی پرچرب، هایپرلیپیدمی ناشی از کم کاری تیرویید، سندروم نفروتیک.
هایپولیپوپروتئینمی، سندروم تانژیر، پرکاری تیروئید، آنمی های مزمن، بیماری حاد کبدی، استرس حاد مثل سوختگی و بیماری.
Jacobs & DeMott Laboratory Test Handbook with Key Word Index 5th Edition